A nagy "sárga csekk" felmérés

Nem tudom, ki hogy van vele, de a "sárgacsekk undoritisz" nekem örök problémám. Gázszámla, víz, csatorna, szemétdíj, internet, áram, telefon, kötelező biztosítás, különböző előfizetések; özönlenek a kis sárgák megállíthatatlanul. Részszámlák, elszámolószámlák, és bizony néha fizetési felszólítások: merthogy időben nincs befizetve szinte egyik sem. Akkora nyűg a folyamatosan özönlő számlaáradat, hogy legjobb esetben is csak havonta egyszer veszek egy nagy levegőt, rendszerezem őket, beülök a gép elé, és elutalom mindet. Akkor jön egy kis megkönnyebbülés, de pár nap múlva kezdődik az egész elölről.

Biztos vagyok benne, hogy a 21. században ezt lehetne csinálni sokkal jobban is, úgy szolgáltatói, mint előfizetői oldalon. Kell lennie jobb megoldásnak, mint levenni a pénzt automatából, sorban állni a postán, ami továbbutalja a pénzt a banknak. De még annál is lehetne jobb, amikor leülök az online banki rendszer elé, és bepötyögöm a hosszú számsorokat. Persze nyilván születtek már megoldások: csoportos beszedési megbízás, ilyen-olyan mobilfizetős alkalmazás, elektronikus számla stb.

Mégis úgy érzem, az ötlet, amit kitaláltunk, egyszerre végtelenül egyszerű, ugyanakkor rendkívül praktikusan használható a sárga csekkek kifizetésére. Előfizetői oldalon semmibe sem kerül, nem kell hozzá külön szerződés (még regisztrálni sem kell sehol), nem kell bonyolult rendszereket telepíteni: teljesen ingyenes, és bárki számára egyszerűen hozzáférhető.

Mindössze a másik két oldalon kell hozzá némi odaszánás: a szolgáltatóknál és a bankoknál. Mivel ezek a cégek nem a végtelen rugalmasságukról híresek; esélyes, hogy az ötletünkkel rövid úton az utcán találjuk magunkat. És itt jössz a képbe Te! Ha egy komoly előfizetői felmérés eredményét is le tudjuk tenni az asztalra az ötletünk mellé, rögtön más lesz a "hozzánkállás".

Minden kitöltött űrlap óriási segítség nekünk, így kérünk válaszolj az alábbi 10 kérdésre, és ha fel tudod vállalni az ismerőseid között, kérlek népszerűsítsd a kérdőívet. Cserébe azt tudjuk ígérni, hogy a rendszer bevezetésével a Te mindennapjaidat is meg fogjuk könnyíteni, legalábbis a sárga csekkek vonatkozásában.

Köszönjük szépen!