Instant weboldal

Ha weboldalt szeretnél, általában két megoldás közül választhatsz:

1. Megbízol egy profi web designer céget, hogy több százezerért készítsenek el neked egy csilli-villi, Flash animációkkal teletűzdelt processzorgyilkos weboldalt.

2. Vagy pedig ingyenes honlapvarázslót használsz, amit magad bütykölgetsz, és ez erősen nyomot is hagy a sufni-tuning dizájn elemekkel ékesített weboldaladon (egy-egy ilyen weboldalt látva az embernek retro-feelingje támad, hiszen sokan emlékezünk még a Zsiguli antennákra, melyekre sárga kinder tojás belsőket fűztek fel gondos tulajdonosai). Nem is beszéltünk még a rengeteg reklámról, ami kénytelen-kelletlen megjelenik a weboldaladon.

Nincs harmadik lehetőség? De bizony van. Sőt, negyedik is.

3. Tárhelyedre mi telepítjük valamelyik profi ingyenes webmotort: Wordpress vagy Drupal, és indulásként  bekonfiguráljuk, megcsináljuk az oldal szerkezetét, és ha igény van rá, fel is töltjük a kívánt tartalmat. Igényed szerint saját fejlesztésekkel, vagy szabadon elérhető bővítményekkel turbózzuk fel, hogy minden elképzelésedet megvalósíthasd rajta.

4. egy profi, de ingyenes honlapkészítőt használsz, például Google Webhelyek. Tudtad, hogy a mi oldalunk is így készült? Nagyon erős volt a késztetés, hogy mindenféle HTML varázslással felturbózzuk, de végül ellenálltunk a kísértésnek, így ez az oldal pontosan olyan, amit bárki egy átlagos szövegszerkesztési ismerettel el tud készíteni.

Ezek a weboldalak úgy készülnek, hogy ne csak számítógépes guruk tudják őket módosítani, így nem kell fizetned és a webszerkesztődre várnod egy módosításnál, ha kell pár kattintással bármit átírhatsz, kicserélhetsz az oldaladon.

Természetesen a két utóbbi módon készített weboldalad is saját domained alatt fut.

Néhány weboldal mintaként: