Üzleti Gmail

Tapasztaltuk, hogy ha valakinek azt mondjuk, hogy :"Szeretnél Gmail-t a saját domaineden?" - akkor a válaszok az alábbiak szerint szoktak alakulni.:
  • "Mi vaaaaaan?"
  • "Hátazmegmiafene??"
  • "Nekem Outlookom van..."

Ezért úgy gondoltuk ideje eloszlatni a ködöt ezzel kapcsolatban. Sokan még mindig úgy gondolják ugyanis, hogy email küldéshez és olvasáshoz szükséges egy gépre telepített program (na vajon melyikre gondolok?) ami letölti a bejövő leveleket és küldi a kimenőket. Persze így általában együtt kell élniük azzal, hogy az egyik gépre letöltött leveleket más gépen nem tudják olvasni és azzal is, hogy egy esetleges géphibánál (azért van még ilyen) elveszik az összes levelük és a partnerlistájuk is.

Az ilyen gondok miatt sokan szeretik a webmailek kényelmét, vagyis azt, hogy a leveleiket bármelyik gépen el tudják olvasni, és nyugodtak lehetnek afelől is, hogy egy újratelepítésnél nem vesztenek el semmit, hiszen a levelek nem a saját gépükön tárolódnak, hanem a webmail szerverein.

Gondolhatnánk, hogy ezzel a probléma letudva, de vannak ezzel még gondok: az ingyenes webmailek tele vannak reklámokkal, és bizony egy levél közepébe beúszó flash reklám sokaknál kiveri a biztosítékot. Cégek esetében pedig roppant ciki, ha bár van saját domainük, az emailcímük mégis "xykft@ingyenmail.hu", ami valljuk be elég amatőrül fest egy névjegyen...

A problémák felsorolása után elérkeztünk a megoldáshoz, amit sok száz ügyfelünknél alkalmazunk:

Ezt a Google szállítja a Gmail formájában. A Gmail segítségével ugyanis saját domainünket használhatjuk a gmail profi webes felületén, tehát emailcímünk továbbra is maradhat a megszokott céges és nem is csak egy vagy kettő! A Gmail segítségével ugyanis ingyenesen csinálhatunk magunknak 9 postafiókot saját domain nevünk alatt (a tizediket fenntartunk adminisztrációs célokra), egyenként 7GB tárhellyel, plusz korlátlan számban csoportos email címeket is csinálhatunk, tehát pl. a "rendeles@valami.hu"- címre érkező leveleket az összes munkatársunk megkaphatja.

Oktatási intézményekre és non-profit társaságokra nem vonatkozik az 9 postafiókos korlát.

De kár is erre több szót vesztegetnünk. Ha kipróbálod, úgyis megszereted.

Néhány cikket írtunk a saját domaines Gmailről a blogunkban:
Nem érdekelnek a részletek, meg szeretnéd rendelni?

>>> Előtte azért ezt olvasd el, mert lehet, hogy egy filléredbe se fog kerülni.